زیلو بافی. زیلوبافی از صنایع دستی معمول درحسن آباد بود که دو سال بعد از انقلاب اسلامی یعنی اوایل سال 1360 عمرش به پایان رسید و دیگر کسی به دنبال این صنعت دستی نرفت. علت از بین رفتن آن این ادامه مطلب...
زینب درویش باقر. نام اصلی او زینب طالبی بود. . علاوه بر مهارت در زنان و زایمان، در ناباروری، بالا بردن گوشی، بالا بردن ناف در افرادی که ناف آنها می افتاد و ترس چیدن استاد ماهر بود. آن زمان برای ادامه مطلب...
رقیه بزی. همسر ابراهیم حیدر. بدون اولاد بود و حجامت می کرد.
غلام حسین صادقی معروف به «غلام حسین محمد حسین علی غلام»
نیاز به تکمیل
دستجردوک. کلمه ی «دستجردوک» از واژه ی «دستجرد» گرفته شده. در مورد علت این نام گذاری دو احتمال را می توان داد:
یک) روستای دستجرد بسیار قدیمی است و پس از آن و در همان نزدیکی، روستای دستجردوک به وجود آمد و برای پرهیز از اشتباه، آن را «دستجردوک» نامیدند. دستجرد به معنای روستای بزرگ است و دستجردوک به معنای روستای کوچک می باشد.
دو) «دستجردوک» در اصل «دستجرد دوک» بوده. علت این نام گذاری آن است که دوک نخ¬ریسی در کارگاه های دوک¬سازی در این روستا فراهم می آمده است. سپس برای آسان شدن گفتار، یکی از دال ها را انداخته اند.
با گسترش حسن آباد و دستجردوک، آن دو به هم متصل شدند و امروزه دستجردوک به صورت یکی از محله های شهر حسن آباد در آمده است. بخشی از دستجردوک در قلعه ای واقع بوده. اندکی از بقایای قلعه ی قدیمی اکنون نیز موجود است و آن محله به «قلعه» شهرت دارد. دیواری با قطر یک متر و ارتفاع هشت متر و دارای دو درب ورود و خروج بوده و نیز برج هایی داشته که به مرور زمان تخریب شده¬اند.
از سوی شهرداری خدمات زیاد به دستجردوک شده؛ از جمله این که قبلا کوچه هایی تنگ در آنجا بود به گونه ای که حتی یک فرغون نمی توانست از آنها عبور کند. اما شهرداری به مرور آن کوچه ها را عریض کرده است. گودال نابهنجار در ابتدای محله را نیز به پارکی دیدنی تغییر داده است.
محمود صادقی
نیاز به تکمیل