صادقی، حسن. کربلایی ملاحسن صادقی فرزند علی آمحمد معروف به «ملاحسن علی آمحمد» حدود سال 1300ق در محله ی دستجردوک شهر حسن آباد به دنیا آمد. تحصیلات مکتب خانه ای و قرائت قرآن را در کودکی در مکتب خانه ی آخوند سید ابوالمحسن دستجردوکی نزد همسر وی به نام ملازبیده فرا گرفت.
در دوران جوانی و مجردی همراه پدر و مادر (شهربانو مهرعلی) به شوق زیارت عتبات عالیات با کاروانی از حسن آباد پیاده عازم کربلا شد. او این سفر معنوی را یکی از بزرگ ترین اتفاقات زندگی خود می دانست و بیشترین تخصص در زمینه ی مداحی را در این سفر به دست آورد؛ چرا که در همین راه با مداحی ماهر و غریب آشنا می شود و نوحه های زیاد را از او یاد می گیرد. قسمتی از دستک نوحه ی ایشان که فعلاً موجود می باشد در حال راه رفتن در مسیر کربلا نوشته شده. به همین سبب دست خط آن متفاوت از بقیه ی دستک است.
کربلایی ملاحسن علی خطی نیکو داشت که با شاگردی نزد آخوند میرزا محمدعلی میرزا جعفر دستجردوکی فرا گرفته بود.
با تأسیس مکتب خانه ای در محله ی دستجردوک سالانه به افراد زیاد که از حسن آباد و روستاهای همجوار می آمدند، سواد و مخصوصاً قرآن را آموزش می داد. مرحوم حاج شیخ قدرت الها صادقی و حاج شیخ علی منصوری حاج آخوند و حاج میرزا حسن صادقی (قاری قرآن و پدر شهید محمد صادقی) و دو فرزندان مرحوم حاج ابوالفضل صادقی به نام های احمد و دکتر علی صادقی از جمله شاگردان مکتب خانه ی اویند. دکتر علی صادقی در خاطرات خود در این کتاب، گاه از او یاد می کند.
سال های متمادی در حسن آباد در هیأت ها و مجالس عزاداری، مداحی و مرثیه سرایی می کرد و در برپایی مجالس عزاداری و جلسات هفتگی قرآن تلاش های فراوان داشت. هنوز بسیاری از پیرمردها به خاطر می آورند که ملاحسن علی بیشتر اوقات با حالت گریه مداحی می کرد و مردم را تحت تأثیر قرار می داد.
او علاوه بر تلاوت قرآن و مداحی اهل بیت(ع)، علاقه ای خاص به ادبیات مخصوصاً کتاب های گلستان و بوستان و دیوان حافظ داشت.
مرحوم ملاحسن علی آمحمد فردی سخت کوش بود. علاوه بر کار در اندک زمین کشاورزی اش، به نجاری (ساخت چرخ ریسندگی) هم می پرداخت. مغازه ی خواربار فروشی هم داشت که در کنار آن قصابی نیز می کرد. علاقه ای وصف ناپذیر به درخت کاری و باغبانی از دیگر ویژگی های او بود
از هم دوره های او می توان از مرحومان ملاعباس قلعه ای، شکرالهص دستجردوکی و استاد رضا دلاک (جمشیدی) یاد کرد.
حاصل ازدواج ایشان با مرحوم فاطمه حسن مهرعلی شش پسر به نام های: صدیف علی، حاج محتشم، حسین، طاهرعلی، خدابخش (حاج ابوتراب) و رمضان علی و یک دختر به نام معصومه است.
سرانجام این پیرغلام اهل بیت(ع) در سال 1347 هجری شمسی مصادف با دهم شوال 1388 هجری قمری در حدود هشتاد سالگی ندای حق را لبیک گفت.
علی صادقی (اسماعیل)