نوروز. در سرزمین جرقویه و در حسن آباد نیز هم زمان با جاهای دیگر میهنمان در آغاز هر سال با فرا رسیدن بهار، آغازین روز فروردین را جشن گرفته و به شادمانی و دید و بازدید خویشاوندان خود می روند. روز دوم را به باباترک (نام زیارتگاهی در نزدیک حسن آباد) رفته و به بازی و شادی می پردازند.
روز سوم عید به چشمه ی دستجرد و جاپا حضرت (نام زیارتگاهی در حسن آباد) میروند.
زن های خانه دار در سینیهای کوچک و بزرگ سبزه میرویانند و بچه ها نیز به بازی مشغولند. از جمله بازی هایی که در این ایام صورت می گرفته و امروزه به فراموشی سپرده شده بازی «تخم مرغ جنگی» است. این بازی به این صورت است که از چند روز قبل تخم مرغ های پخته شده را با مواد مختلف مانند جوهر رنگ کرده، سپس رنگی ها را بین دو انگشت شصت و اشاره نگاه داشته و به یک دیگر میزدند. صاحب تخم مرغی که زودتر میشکست، بازی را میباخت.
بعد از این سه روز مردم به کارهای روزمره ی خود میپردازند تا روز نهم فروردین که در حسن آباد جرقویه به «عید کوچیکی» شهرت دارد. آنها در این روز نیز مانند روز سوم عید به جاپا حضرت و مناطق دیدنی و زیارتگاهی اطراف رفته و جشن میگیرند.
از خوردنی های حسن آباد در عید نوروز میتوان به باربرشته یا گندم بو داده، کشمش، توت و انجیر خشک، آب پر (انجیر در آب ریخته و پس از چند روز آب آن را میخورند) اشاره داشت. در این منطقه فرآوردهای به نام «اوسال» به دست میآید بدین شکل که چند روز قبل از عید نوروز چغندر را ورق ورق کرده، بعد از پختن، داخل آب در حال جوشیدن قره قوروت ریخته سپس آنرا در ظرفی سفالین نگه داشته و پس از آغاز سال و هنگام دید و بازدید جلو میهمانان میگذارند. به اصطلاح باید سال از روی این خوراک بگذرد. از این جهت به آن «اوسال» یا «آب سال» میگویند.
از شیرینی های ویژه ی این منطقه نیز که از قدیم درست می شده گونهای از حلواست که به آن «حلوا سمنو» میگویند.
مولود جهانگیری
نیاز به تکمیل