تحولات حسن آباد و جرقویه پس از انقلاب
علی صادقی (گنگی)، شهریور 1387
پس از پیروزی انقلاب اسلامی تحولاتی در منطقه صورت گرفته است که به آنها اشاره می کنیم:
عمران
از میان فعالیتهای عمرانی در بعد از انقلاب می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
آبرسانی به شهر حسن آباد و روستاهای دستجرد، کمال آباد، خارا، اله آباد و مالواجرد، ساخت منبع ذخیره آب در شهر حسن آباد، احداث چند باب حمام عمومی، بهسازی و آسفالت معابر شهر و روستاهای بخش، احداث حوضچه های تغذیه مصنوعی، احداث سالن ورزشی وابسته به آموزش وپرورش، احداث مرکز خود اشتغالی، احداث کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان، تخلیه لوله جهت آبرسانی به دهستان رامشه، احداث آبشخور جهت دام عشایر، احداث غسالخانه، احداث استخر ذخیره آب، زیر سازی و آسفالت معابر مناطق صنعتی، بهسازی و لایروبی قنوات و... .
آموزش و پرورش و فرهنگ
بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به مرور زمان ساخت واحدهای آموزشی و فرهنگی شروع شد تا جایی که تقریباً در تمامی روستاها و شهر حسن آباد به اقتضای جمعیت مدارس مـربـوطـه در آن دایـر یـا در صورت نبودن حد نصاب جمعیت دانش آموزی با تدارک سرویس های رفت و آمد و تجهیز مدارس روستاهای مجاور نسبت به آموزش فرزندان این بخش گامهای مؤثری برداشته شده و دانش آموزان این بخش تا سطح دوره پیش دانشگاهی را طی نموده و پس از قبولی راهی دانشگاه خواهند شد.
احداث چند باب مدرسه، راه اندازی دو باب کانون فرهنگی تربیتی وابسته به آموزش وپرورش، توسعه مدارس، تجهیز کارگاهها و آزمایشگاه های مربوطه، تجهیز کارگاههای کامپیوتر، کمک به کانونهای فرهنگی تربیتی مردمی، ساخت چهار باب کتابخانه عمومی در بخش و راه اندازی دو مرکز یادگیری محلی، احداث چند باب نمازخانه در مدارس، راه اندازی کانون فرهنگی اجتماعی بانوان، از فعالیتهای این بخش بوده است.
مراکز بهداشتی درمانی
سه مرکز بهداشتی درمانی دراین بخش کار رسیدگی به امـــور بیمـاران و همچنین وجود خانه های بهداشت در کلیه روستاهای این بخش (بر حسب جمعیت) راه اندازی آزمایشگاه، دندان پزشکی و زایشگاه از فعالیتهای این بخش است .
مخابرات و ارتباطات
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، اولین بار دفاتر مخابراتی در اکثر روستاها دایر و درحال حاضر تقریباً تمامی روستاهای بخش از نعمت مخابرات برخوردار هستند و تقریباً حدود چهارهزار شماره تلفن به مردم واگذار شده و طرح توسعه بعضی مراکز نیز در دست بررسی و اجرا است.
راههای ارتباطی
پس ازپیروزی انقلاب اسلامی تقریباً تمامی راههای ارتباطی این بخش با اصفهان و شهرستانهای مجاور آسفالت شده و در حال حاضر بهسازی و توسعه آن نیز دردست اجرا است.
استقرار ادارات
تاکنون ادارات آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی، پاسگاه انتظامی، حوزه مقاومت بسیج، نمایندگی کمیته امداد، برق، دامپزشکی، منابع طبیعی ، ثبت احوال (دو روز در هفته)، تربیت بدنی، نمایندگی سازمان تبلیغات اسلامی، نمایندگی صدا و سیما، شرکت آب و فاضلاب، بانکهای کشاورزی و صادرات، شرکتهای تعاونی روستایی، شرکت تعاونی زنان، اداره پست، شهرداری حسن آباد ودفتر مخابراتی دراین بخش مستقر شده اند.
تذکر وبلاگ: در عین سودمندی مقاله، نویسنده از کنار فعالیتهای پس از انقلاب گذرا گذشته است. جای تاریخ فعالیتهای عمرانی خالی است. و نیز نام اماکنی چون مدارس و کتابخانه هایی که پس از انقلاب تأسیس شده، ذکر نشده است. به هرحال این مقاله تفصیل بیشتری را می طلبد.