مسجد امام زمان(ع)
حسن صادقی (طاهر)
مسجد امام زمان(عج) در شهر حسن آباد جرقویه و در محله دستجردوک قرار دارد. تأسیس مسجد به حدود سال 1340 هـ.ش باز می گردد که به همت مردم این محله و با هزینه مرحومه حاج شازده خانم همسر حاج سیدرضا (کدخدای وقت) تأسیس شد.
مسجد دارای 500 متر زیر بنا 200 متر حیاط و دارای یک باغ زیبا به مساحت 2 هزار متر است. این مسجد دارای دو شبستان قدیمی و یک ایوان بزرگ و حیاطی دلنواز است که خصوصیات یک مسجد کامل را دارا می باشد. مسجد امام زمان (عج) در بین مردم به «مسجد تازه ای» هم شهرت دارد این در حالی است که از ساخت و معماری قدیمی برخوردار است. علت این نام گذاری، مقایسه ی آن با مسجد دیگر محله دستجردوک یعنی مسجد جامع است که ساخت آن بسیار قدمت دارد.
معماری این مسجد بسیار زیبا و از ساختمان مسجد جامع دستجردوک الگوبرداری شده است. این بنا را استادان حسن آبادی به نام های استاد محمد علی محمد کریم و استاد رضا حسن ساخته اند. از جمله خصوصیات این مسجد این است که پنجره های شبستان، به طرف باغی زیبا باز می شود که علاوه بر زیبایی، باعث شده در تابستان هوای مطلوب و خنک داشته باشد. همچنین دومین درب ورودی مسجد به طرف صحرای دستجردوک است که خیابان ورودی آن دارای منظره ای بسیار زیبا می باشد و شاید تنها مسجدی است که با حفظ معماری قدیم از جمله جاذبه های شهر به شمار برود و جا دارد مسئولان شهر توجه خاصی به آن داشته باشند.
خاطره ی به یاد ماندنی اکثر مردم شهر حسن آباد از این مسجد به سالهای اول انقلاب برمی گردد که شروع راهپیمایی و تظاهرات مردم حسن آباد از مسجد امام زمان(عج) به طرف مسجد قلعه و بعد به طرف مسجد حسن آباد و بعد به طرف روستای دستجرد بوده است و در بین مردم معروف است که شعار انقلاب در این شهر از این مسجد بلند شده است.
همچنین از نقش مرحوم حاج شیخ ملا محمد دستجردوکی و فرزند روحانی اش در زنده نگه داشتن این مسجد و تکمیل ساختمان آن نمی توان یاد نکرد که حدود 40 سال به عنوان امامان جماعت این مسجد خدمت کرده اند.
در سال های ابتدای تأسیس این مسجد، حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ محمدرضا حائری دستجردی مرجع تقلید شیعیان به خاطر آشنایی با مرحوم ملا علی اکبر در نجف اشرف در مراسم روضه خوانی منزل ملا علی اکبر شرکت کرده و در این مسجد اقامه نماز می نمودند. به جز حاج شیخ ملا محمد و آیت الله حائری، مرحوم حاج سید محمدرضا مسترحمی هم در این مسجد اقامه نماز نموده اند.
از جمله موذنین و خادمین مسجد می توان به مرحوم ملا علی اکبر (موذن)، مرحوم رضا صفر (موذن)، مرحوم رضا حسین محمد (خادم و موذن)، آقای عباس عبدل جمشیدی ، مرحوم حاج رجبعلی (موذن و خادم) و آقای حاج حسین بینا (خادم و موذن) اشاره نمود. هم اکنون آقای حاج شیخ محمد حاج رجب و شیخ روح الله حاج حسین روحانیون این مسجد می باشند و آقای امان الله صادقی و آقای صادقی بینا از جمله خادمین فعلی این بنای مقدس هستند.
وبلاگ: جا داشت تصاویری با حضور مردم نیز برای ما ارسال می شد.