کتاب «شجره نامه مردم شهر حسن آباد» مجموعه ای است شامل موضوع نسب شناسی و اهمیت آن، تاریخچه حسن آباد و مردمان این دیار، شجره نامه اقوام، طوایف و تیره های ساکن در شهر می باشد.
حسن آباد از زمان های گذشته محل سکونت گبرها بوده اما از زمان حکومت صفویان در ایران به دلیل شرایط سختی که برای ماندن آنها در این منطقه پیش آمد پیروان آیین زرتشت ترجیح دادند این ناحیه را ترک و مکان دیگری را برای سکونت اختیار کنند و همین عامل باعث ورود بیش از پیش آبا و اجداد ما به این سرزمین شد هرچند نباید این نکته را از نظر پنهان داشت که پیش از آن نیز مسلمانان در منطقه ما حضور داشته اما حضور آنها در مقایسه با دوران صفویه به بعد آنقدر پررنگ نبوده است.
این کتاب در حد توان توانسته بعضا تاریخچه مردمان حدود 300 الی 500 سال پیش این دیار را در معرض دید خوانندگان قرار دهد.
مطالب اصلی کتاب شامل تیره و طایفه های ساکن حسن آباد، شرح حالی از ویژگی ها و تاریخچه هر طایفه است به انضمام جدولی که مکمل افراد هر طایفه و وابستگی همسران آنها را نشان می دهد.
کتاب مشتمل بر حدود 260 صفحه و توسط جناب آقای علی جمشیدی حاج حسین شکرالله گردآوری و به چاپ رسیده است. این کتاب در تاریخ 10/ 1/97 در برنامه شعر و ادب حسن آباد (گویش محلی) رونمایی و در حال حاضر در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
لازم به ذکر است در این کتاب نامی از طایفه بزرگ میرعماد به میان نیامده چرا که شجره نامه این طایفه قبلا توسط جناب آقای سید حسن فاطمی در کتاب «شاخه ای از سادات طباطبایی» به رشته تحریر در آمده که چاپ پنجم آن به چاپ رسیده است.
با آرزوی توفیقات بیشتر برای نویسنده ی کتاب، منتظر دیگر آثار ایشان هستیم.