استفاده از تکنولوژی نانو در جشنواره هنر محیطی
در گاوخونی (26 - 28 فروردین 1388)
احمد نادعلیان - هنرمند محیطی و مجری این جشنواره – در مورد این جشنواره توضیحاتی داد که گزیده ای از سخنان او را از نظر می گذرانیم:
- این جشنواره با حضور 40 هنرمند شامل 15 هنرمند بومی اصفهان، 5 مستندساز و خبرنگار و 20 هنرمند از دیگر نقاط ایران، از 26 تا 28 فروردینماه در اطراف تالاب گاوخونی اصفهان برگزار خواهد شد که میزبانی این هنرمندان را شهرداری ورزنه و حسنآباد جرقویه برعهده دارند.
- این بار بر خلاف دورههای قبلی هنرمندان از طریق فراخوان انتخاب شدند که همه آنها در زمینه هنر محیطی تجربیاتی دارند.
- با توجه به این که در سالهای اخیر به دلیل کمی بارندگی، تالاب گاوخونی کم آب و خشک شده است و این مسئله پیامدهای زیست محیطی زیادی برای پرندگان مهاجر دارد و توسعه کویر شنی تا مرز اصفهان را در پی خواهد داشت، هنر محیطی، بهانه خوبی است که رسانهها و مردم را متوجه زیباییهای این منطقه و بحرانهای احتمالی آن کند.
- استفاده از تکنولوژی نانو در این جشنواره از دیگر خصوصیات بیست و دومین جشنواره هنر محیطی است. برای ساخت مجسمهها از محلول آبی با نام علمی «پلی لاتیس» استفاده می شود این محلول حاوی نانو ذرات یونی محصور شده در داخل نانو کویلهای بیوپلیمری است که با نفوذ در درون شن با اسپری کردن شبکه بیوپلیمری را ایجاد میکند که ذرات میکروماکرو و نانو شن را درگیر واکنش کرده و آنها را تثبیت میکند.
سازگاری با محیط زیست از مزایای این روش در ساخت مجسمههای شنی است که تاکنون برای تثبیت شنهای روان و استقرار گیاه در آن مورد استفاده قرار میگرفته است.
پیش از این با استفاده از این تکنولوژی، مجسمههایی کوچکتر از قطر یک مو ساخته میشد اما با توجه به جستجوهایی که تا کنون داشتهام، این نوع تعامل، حتی در یک حوزه جهانی گامی است نو و جستجو در اینترنت نشان می دهد که این تجربه تنها در ایران دیده میشود.
برگرفته از سایت خبرگزاری فارس