گوشه ای از خدمات فرهنگی انقلاب به حسن آباد
محمود صادقی
تا قبل از انقلاب دانش آموزان در یک منزل که حاج سید رضا طباطبایی ـ کدخدای حسن آباد ـ در اختیار اداره فرهنگ وقت قرار داده بود، درس می خواندند و خودم دانش آموز آن مدرسه بودم. دولت در سال 1355یا 1356یک مدرسه ابتدایی که اکنون «فاطمیه» نام دارد، ساخت. یعنی در زمانی این مدرسه بنا شد که دهها سال از عمر آموزش و پرورش می گذشت.
در زمان انقلاب یعنی سال 1357 یک مدرسه راهنمایی که پس از انقلاب، «شهید منصوری» نامیده شد، ساختند ولی افتتاح آن درست اول سال 58 بود و بیشتر دانش آموزان به طور پراکنده در اصفهان مشغول تحصیل بودند. البته اینها کسانی بودند که نسبتا از وضع مالی خوبی برخوردار بودند و به درس اهمیت می دادند.
پس از پیروزی انقلاب بعد از یکی دو سال یعنی سال 1359 دولت، دبیرستانی را در حسن آباد دائر کرد. همین ساختمانی که فعلا اداره آموزش و پرورش می باشد. تا اینکه بحمدالله دولت جمهوری اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی(ره) به اوج اقتدار رسید و به روستاها و مناطق دورافتاده و محروم توجه خاصی کرد. کسانی که سنشان بالای 45 سال است به خوبی درک می کنند که وضعیت حسن آباد با زمان ستم شاهی اصلا قابل قیاس نیست. در زمان طاغوت اگر از کسی می پرسیدید: جرقویه کجاست؟ در جواب می گفت: مگر جرقویه هم وجود دارد ولی به برکت انقلاب و خون شهیدان، حسن آباد و دیگر جاها از امکانات بسیار عالی برخوردارند.
در زمان طاغوت تنها دو مدرسه ی ابتدایی و راهنمایی در حسن آباد وجود داشت اما اینک مدارس و امکانات آموزشی و فرهنگی زیر اضافه شده که به منطقه ی ما جهشی علمی و فرهنگی داده است:
1ـ دبیرستان پسرانه شهید مطهری 2ـ دبیرستان دخترانه نوردانش 3ـ مدرسه راهنمایی دخترانه محدثه 4ـ دبستان پسرانه شهید قیصری 5 ـ آزمایشگاه شهید اسماعیل شفیعی 6ـ کانون شهید رجائی 7ـ راه اندازی دانشگاه پیام نور 8ـ دارالقران الکریم 9ـ یک ساختمان در دست احداث به نام دبستان فاطمیه 10ـ سالن ورزشی تختی وابسته به آموزش و پرورش 11ـ دبستان پسرانه عزیز خانی که توسط خیران ساخته شده است.
آنچه گذشت تنها گوشه ای از خدمات انقلاب به حسن آباد است. در ضمن هشت سال جنگ تحمیلی با دنیا و نیز محاصره اقتصادی در این مدت را فراموش نکنیم.
همراه: 09133655267