سفر به برزیل(1)
چرا سفر به برزیل؟
دکتر سید جواد طباطبایی
با نام و یاد خدا و صلوات برمحمد و آل محمد(ص) و سلام به ارواح مطهر امام راحل(ره) و شهدای گرانقدر و درود به محضر مقام معظم رهبری
چندی پیش از طرف مدیر محترم وبلاگ شهرم جناب آقای سید حسن فاطمی مورد لطف قرار گرفته و ایمیلی دریافت نمودم که خواسته بودند از سفرم به برزیل مطالبی جهت درج در وبلاگ ارسال نمایم. لذا مطالبی را در چند قسمت ارسال می نمایم امیدوارم مورد توجه و استفاده دوستان قرار گیرد.
هر ساله جهت تامین بخشی از نیاز کشور شاهد واردات گوشت هستیم. روشن است که باید ضوابط شرعی و بهداشتی رعایت گردد و طبق قانون، نظارت بر اجرای آن به عهده سازمان دامپزشکی کشور است.
کشور پهناور برزیل با مساحتی حدود پنج برابر ایران، پنجمین کشور بزرگ دنیا بوده که با دارا بودن آب و هوایی معتدل استوایی و جنگلها و مراتع سرسبز گسترده یکی از کشورهای بزرگ صادر کننده گوشت است. در حال حاضر جمعیت دامی آن عاری از بیماریهای خاص می باشد. از این رو قسمت عمده واردات گوشت ایران از این کشور صورت می پذیرد.
سازمان دامپزشکی کشور علاوه بر بررسیهای کارشناسی اولیه از وضعیت بهداشتی دام کشور صادرکننده، ضمن انعقاد تفاهم نامه با سرویسهای دامپزشکی دولتی آن کشور، ناظرانی را برای رعایت بهداشت و ذبح شرعی تعیین می کند. بدین منظور یک روحانی و یک دامپزشک برای نظارت به آن کشور اعزام می شوند.
براساس بررسی هایم ایران از معدود کشورها و شاید تنها کشوری است که با این جدیت، ضوابط دقیق شرعی و بهداشتی را با حضور ناظران در کشتارگاه رعایت می کند. متأسفانه شاهدم که کشور های دیگر ـ اعم از اسلامی و غیر اسلامی ـ بدون حضور ناظر در حال واردات گوشت هستند.
اینجاست که باید قدردان نظام مقدس جمهوری اسلامی بود که به این مهم اهمیت داده تا هم حلیت و طهارت گوشتهای وارداتی و هم ضوابط دقیق فنی بهداشتی دامپزشکی تامین و تایید گردد.
واین بود که بعنوان ناظر بهداشتی جهت نظارت بر استحصال و ارسال محموله های یکی از شرکتهای واردکننده، در معیت رفیق شفق جناب حجت الاسلام شیخ علی نوری فر ـ مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل منابع طبیعی استان کردستان ـ به برزیل اعزام شدم و این توفیق همراهی باعث افتخار و مسرتم گردید.
یادآوری: سازمان دامپزشکی کشور از جمله مجموعه هایی است که امور محوله قانونی خود را بدون سر و صدا درجهت حفظ بهداشت عمومی جامعه با کنترل و نظارت بهداشتی فرآورده های خام دامی اعم از گوشت قرمز و سفید، شیر ، عسل و غیره را با نهایت دقت و حساسیت به انجام رسانده و همچنین در راستای حفظ سرمایه دامی کشور با برنامه ریزی و اجرای عملیات صحرایی دشوار اقدام می نماید اما متاسفانه اطلاع رسانی مناسبی از این اقدامات به شهروندان عزیز کشور صورت نمی گیرد و لذا شناخت و اطلاعات بسیاری از مردم در این زمینه محدود بوده و این کمبود اطلاعات بعضا نگرانی های بی جا را فراهم می آورد.
سید جواد طباطبائی
نهم بهمن 1388 بیست ونهم ژانویه 2010
برزیل ایالت ماتوگروسو شهر باهادوگارسا