حاج حسن قیصری اولین دبیر حسن آباد
محمود صادقی
در حسن آباد کمتر تحصیلکرده ای را سراغ داریم که اسم آقای قیصری را نبرد و از او به نیکی یاد نکند خصوصا بنده و امثال بنده که جزء اولین دانش آموزان این استاد ارجمند هستیم و نمی توانیم او را در چند جمله وصف کنیم. آنچه در پی می آید تنها به عنوان ادای دین است که به قلم می آورم.
سخن گفتن در وصف یک دبیر موفق، آسان نیست. بارها شنیدهایم که امیرمومنان حضرت علی(ع) رابطه بین شاگرد و معلم را رابطه ی برده و صاحب او قلمداد کرده است. گویا علت چنین رابطه ای تأثیر فراوان معلم بر شاگرد از جهت علمی و معنوی است و او حقوق فراوان بر شاگردان خویش دارد.
تلاش در نهضت سوادآموزی
پرتلاش بودن از ویژگیهای بارز استاد حسن قیصری است. از همان اوایل انقلاب که نهضت سوادآموزی آغاز به کار کرد، وی بعد از اتمام تدرس در مدارس روزانه، متواضعانه با حضور در کلاس نهضت سوادآموزی در مسجد ملاباقر، به همشهریان خویش خدمت می کرد. آقای حیدر شیخ منصوری ـ از شاگردان استاد قیصری در نهضت سوادآموزی ـ می گوید: حیف که استفاده کافی از این کلاسها و این استاد بزرگوار نبردم. همه ی سوادم در حال حاضر مدیون حسن حاج حسین میرزا است.
در سایه ی تلاشهای خدمتگزارانی چون حسن قیصری امروز شاهد نسبت معکوس باسوادان نسبت به بیسوادان هستیم. اگر در گذشته 97 درصد مردم حسن آباد و روستاهای اطراف بی سواد بودند اکنون 97 درصد از جمعیت ده تا پنجاه ساله در منطقه باسوادند.
در ادامه تصاویری از نخستین سالهای خدمت ایشان به فراگیران دانش را مرور می کنیم:
در عکسهای فوق، این شهیدان دیده می شوند:
1ـ شهید رضا طیبی 2ـ شهید خدابخش قاسمی 4 ـ شهید حسن قیصری 5 ـ شهید عباسعلی منصوری
6 ـ شهید محمود صادقی (حاج حسین کمال)
در دو تصویر فوق مربوط به کلاس نهضت سوادآموزی، این افراد دیده می شوند:
1-محمد صادقی 2-حیدر شیخ منصوری 3-حسین کرمی 4-غلامحسین شفیعی 5-حسن قیصری 6-میرزا مصطفی قیصری 7-آقا علی فاطمی 8-آقارضا فاطمی 9-مرحوم محمد حسن مهدی صادقی 10-حسن جمشیدی 11محمد مصطفی قیصری 12-رضا قیصری 13علی منصوری