سفر به برزیل(2)
سفر و استحصال گوشت
دکتر سید جواد طباطبایی
سفر
سفرم به برزیل که یک ماموریت اداری بود ابتدا سه ماهه مقرر ولی بعد یک ماه تمدید گردید این سفر از فرودگاه امام خمینی(ره) با پرواز ساعت 4 صبح ششم آبانماه 1388 با شرکت هواپیمایی الامارات ابتدا به مقصد دبی آغاز شد که حدود 2 ساعت بطول انجامید. با کمال تاسف اکثر مسافرین در حین ورود به هواپیما با رویت مهمانداران با آن ریخت و قیافه، سیمایشان دگرگون شد. خداوند انشاء الله به ما ایمان و اعتقاد عمیق همراه با آگاهی عطا کند. نماز صبح را داخل هواپیما اقامه نمودم و چند دقیقه بعد از طلوع آفتاب هواپیما در فرودگاه دبی به زمین نشست. بلیطم ترانزیت بود لذا حدود 3 ساعت در سالن مربوطه در آن فرودگاه منتظر شدم .متأسفانه تنها تفاوت آن فرودگاه با فرودگاههای کشورهای غیر اسلامی در داشتن نمازخانه بود و بس. ساعت ده و نیم صبح به وقت دبی (9:30به وقت تهران) پرواز چهارده و نیم ساعته مستمر به مقصد سائوپائولو برزیل شروع، که حدود نیمی از این مدت را هواپیما بر فراز اقیانوس اطلس در حال پرواز بود و از آنجایی که از نیمکره شمالی به نیمکره جنوبی در حال حرکت بود لذا در طول این مدت فقط نماز ظهر و عصر را در هواپیما خواندم. جهت قبله را وقتی هواپیما برفراز شهر خرطوم در حرکت بود با قبله نما تعیین نموده برای اطمینان از مهماندار خواستم با کابین خلبان تماس بگیرد و جهت قبله (کعبه) را سؤال کند که خلبان هم همین جهت را اعلام نمود، ملحفه ای از مهماندار گرفتم و انتهای سالن هواپیما نماز را اقامه کردم.
هواپیما پس از طی مسیر هوایی 12228 کیلومتری، حدود نیم ساعت بعد از غروب آفتاب (19 به وقت محلی) در فرودگاه بین المللی شهر سائوپائولو برزیل فرود آمد .فردا عصر از فرودگاه پروازهای داخلی این شهر با یک ساعت و نیم پرواز راهی گویانیا مرکز ایالت گویاس شده از آنجا با خودرو مسیر 500کیلومتری را در حدود 6 ساعت طی نموده و به شهر باهادوگارسا از ایالت ماتوگروسو رسیدم.
مراحل استحصال گوشت گوساله بدون استخوان
پس از بازدید اولیه و تأیید کشتارگاه توسط دامپزشک ناظر بهداشتی و اعلام به سازمان دامپزشکی کشور و صدور اجازه کشتار دام از طرف آن سازمان، استحصال گوشت در مراحل ذیل انجام می شود.
برای هر روز کشتار دام پس از بررسی، گواهی های حمل دام صادره از سوی دامپزشکی دولتی برزیل و نظارت قبل از کشتار بر دامها توسط دامپزشک ناظر بهداشتی و نظارت روحانی ناظر ذبح شرعی از سالن و ابزار کار، درصورت تأیید توسط هر دو ناظر، اجازه کشتار دام صادر و لذا دامها توسط ذابح مسلمان و با رعایت کامل ضوابط شرع مقدس اسلام ذبح شده و پس از طی مراحلی، بازرسی لاشه ها توسط بازرسین بهداشتی کشور مبدأ و نظارت ناظر بهداشتی ایران انجام و لاشه های دام مورد تأیید ممهور گردیده و سپس به مدت 24 تا 72 ساعت (معمولا 48 ساعت) در اطاق های سرد با دمای صفر تا 4 درجه سانتی گراد نگهداری شده بطوریکه در موقع خروج دمای عمق لاشه ها بین صفر تا 7 درجه و اسیدیته آن کمتر از 6 بوده که این موارد توسط ناظر بهداشتی کنترل می گردد. در مرحله بعد لاشه ها به سالن استخوان گیری منتقل و پس از جداسازی گوشت از استخوان، بسته بندی گوشت ها در سایز مناسب همراه با لیبل (برچسب گذاری) انجام و این بسته ها داخل کارتن چیده شده و با نوارهای پلاستیکی یا نوار چسب کارتنها بسته می شود.
کارتن های گوشت بلافاصله به تونل انجماد با دمای 35تا 45 درجه منتقل و بین 24 تا 48 ساعت بعد از تونل خارج و به سردخانه نگهداری روانه شده و در آنجا تا زمان بارگیری در دمای18 درجه و یا پایین تر می ماند. بارگیری به داخل کانتینرهای دارای سردخانه مناسب مرحله نهایی بوده که با حضور هر دو ناظر و کنترل مسائل مربوطه انجام و سپس مجوز حمل برای هر کانتینر صادر که می بایست به تأیید و مهر و امضاء دامپزشکی دولتی برزیل و دامپزشک ناظر بهداشتی ایران برسد و بلافاصله باید توسط ناظر بهداشتی مجوز حمل آنلاین در سایت سیستم یکپارچه قرنطینه سازمان دامپزشکی کشور صادر گردد. همچنین برای کانتینرها گواهی ذبح شرعی نیز صادر و به تأیید روحانی ناظر ذبح شرعی می رسد.
سید جواد طباطبائی
برزیل ایالت ماتوگروسو شهر باهادو گرسا22
بیست و دوم بهمن 1388 یازدهم فوریه 2010