سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و به یکى از کسانى که بدو سخنى گفته بود و از مقدار وى بزرگتر مى‏نمود فرمود : ] پر نیاورده پریدى و در خردسالى بانگ در کشیدى . [ و شکیر ، نخست پرهاست که بر پرنده روید ، پیش از آنکه نیرومند و استوار شود ، و سقب شتر خردسال است و شتر بانگ بر نیاورد مگر آنگاه که فحل گردد . ] [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 
محمود صادقی ، حسن فاطمی (محمود) ، حسین شفیعی (مسیب) ، حسن صادقی (طاهر) ، ابوالحسن صادقی (علی) ، علی رضا صادقی (حسین) ، علی طباطبایی (محسن) ، نادر منصوری (علی) ، شهربانو فاطمی (مرتضی) ، حسن منصوری (تقی) ، حمید رضا طیبی ، علی صادقی (ابوالفضل) ، حسین جمشیدی (علی) ، مولود جهانگیری ، غلام حسین صادقی (محمد) ، محمد رضا ابراهیمی ، حسین مهروی ، عبدالجواد صادقی (حسین) ، علی صادقی (اسماعیل) ، غلام رضا فاطمی مجاهد ، علی صادقی (گنگی) ، الهی ، عیسی مسترحمی ، محمود صادقی (حسن) ، حسین علی شفیعی (علی) ، حسن صادقی (تراب) ، حسن قیصری (حسین) ، عباس علی صادقی (غلام حسین) ، رضا فاطمی (حسن خان) ، شهرداری حسن آباد جرقویه ، حمید رضا جمشیدی (نادر) ، جواد طباطبایی (محسن) ، غلام حسین منصوری ، مسعود صادقی (علی) ، هدایت الله مسترحمی ، محمود طباطبایی نژاد ، محمد صادقی (حسین) ، محمد علی قیصری (حسین) ، غلام حسین جمشیدی (محمد زینل) ، حمید فاطمی (حسن) ، حسن صادقی ، علی صادقی - اسماعیل ، علی جمشیدی (حسین) ، علی جمشیدی (محمد حسن) ، رضا فاطمی (مهدی) ، سعید فاطمی (عیسی) ، سید علی طباطبائی ، رحمت الله جمشیدی ، رسول صادقی (محمود) ، عباس سعادت (رضا) ، عباس صادقی ، عباس صادقی (حسین) ، ابراهیم جمشیدی ، ابراهیم شفیعی ، اشرف جمشیدی (محمدرضا) ، حسن صادقی (خدابخش) ، جواد صادقی ، جواد مفرد کهلان ، حسن صادقی (محمود) ، محمد شفیعی (اسماعیل) ، محمد رضا شفیعی ، مجید صادقی (رضا) ، مجید فاطمی (شجاع) ، محمود فاطمی (مرتضی) ، علی طباطیایی (محسن) ، علی فاطمی (شجاع) ، علی منصوری (محمد) ، غلام حسین جمشیدی ، علی ضیایی ، غلام رضا جمشیدی (حسن) ، غلام رضا شفیعی ، غلام رضا قیصری ، فاطمه فاطمی (رضا) ، مجمع فرهنگی اسلامی رشد اندیشه حسن آباد جرقویه ، مجمع فرهنگی اسلامی رشد اندیشه شهر حسن آباد ، محمود فاطمی (یدالله) ، مرتضی صادقی (محمد) ، مسعود صادقی ، محمد قیصری ، محمد طیبی ، محسن فاطمی (عبدالله) ، محمد پایدار ، محمد تقی منصوری ، محمد سعادت ، وبلاگ حسن آبادیها ، یحیی آزادی (محمد علی) ، مصطفی جمشیدی ، مصطفی فاطمی (اکبر) ، منبع : وبلاگ حسن آبادیها ، مهدی جمشیدی ، موسسه فرهنگی هنری قرآن وعترت ، موسسه فرهنگی هنری قرآن وعترت حسن آباد ، موسسه قرآن وعترت حسن آباد ، موسسه ی فرهنگی هنری قرآن وعترت حسن آباد ، حسن طاهر ، حسن صادقی (محمد) ، حسین منصوری (رضا) ، حسن قیصری (محمد) ، اشرف فاطمی (عیسی) ، اصغر طیبی ، اصغر فاطمی (حسین) ، اعظم فاطمی (رضا) ، ابوالفضل صادقی (علی محمد) ، احمد جمشیدی ، احمد سعادت (محمد) ، احمد شفیعی (محمد) ، احمد صادقی (رضا) ، ابوالحسن صادقی ، جواد فاطمی (محمود) ، باقر جعفرزاده ، پایگاه شهید رجائی ، پریسا قنبری ، شهرداری حسن آبادجرقویه ، طاهره فاطمی (محمد) ، داود صادقی ، دبیرستان شهید مطهری حسن آباد ، عبدالحمید شفیعی ، عباس علی منصوری ، عباسعلی قیصری ، عبد الحمید شفیعی ، علی صادقی (رضا) ، علی رضا طباطبایی (محسن) ، علی رضا محمدی کمال آبادی ، علی رضا منصوری (محمد رضا) ، علی شفیعی نیک آبادی ، علی شفیعی نیک آبادی ،

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :8232
بازدید دیروز :14235
کل بازدید :2929831
تعداد کل یاداشته ها : 1327
103/9/9
2:48 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
محمود صادقی[143]

خبر مایه
پیوند دوستان
 
به سوی فردا قائم رایانه دارالقرآن الکریم آسمان شهر سلام وبلاگ گفتگو با زرتشتیان •°•°•دختـــــــــــرونه هـــای خاص مــــــــــــن•°•°• حافظه برتر ایران وجهان *علیرضا محمدی کمال آباد موسسه فرهنگی قرآن و عترت هم اندیشی دینی سارا احمدی ashegh وبلاگ گروهیِ تَیسیر محقق دانشگاه ارمغان تنهایی افق سرباز حریم ولایت جیغ بنفش در ساعت 25 .:شاه تورنیوز:. ܓ✿ دنـیــــای مـــــــن Hunter حسن آبادی ها استخدامی ها تینا!!!! عرفان وادب وبلاگ شخصی مرتضی صادقی جامع ترین وبلاگ خبری هیئت حضرت زهرا(س)شرفویه خاطرات یک حسن‏ آبادی آرایشگاه بانوان شهر حسن آباد گل آتیمیس موسسه خیریه امام حسن مجتبی(ع) شهرداری و شورای شهر حسن آباد طایفه آقاربیع کلبه آفتاب ثقلین دانشگاه پیام نور پاتوق بچه های شهرکی سکوت دل مجموعه فرهنگی اباصالح(ع) نماز دبیرستان شهید مطهری مجموعه فرهنگی صادق آل محمد(ص) خبری امروز سایت گفتگو با زرتشتیان سیان جرقویه کتابخانه حسن آباد گیاه پزشک جوان طلاب جوان حسن آباد شهر ورزنه گوناگون بازرگانی شفیعی سوله رهروان ولایت دوست خوب درمان تضمینی زانودرد صدای باز (خوانندگان ایرانی ) پر چم های سیاه شرق هیات چهارده معصوم حسن آبادیهای مقیم اصفه تجلی طاها پدیده معماری پاراگراف عاشقانه هیات حضرت علی اصغر حسن آباد(دوازده امام ) جایی برای خنده وشادی و تفریح فروشگاه اینترنتی خرید ساعت وب سایت دکتر کامران ونیره اخوان روستای اصفهانکلاته

پیشواز ماه رمضان

محمود صادقی و جواد صادقی

خانه تکانی

در گذشته خانه تکانی یک رسم پیشوازی مهم برای رمضان بوده است و تقریباً همه خانواده ها به خانه تکانی کامل قبل از رمضان (مانند شب عید نوروز) اهتمام داشته اند. مرمت و سفید کردن خانه با گچ نیز در آستانه ماه رمضان یک رسم مألوف بوده است.

جالب آنکه اعتقاد بر این بود اگر خانه تکانی توسط دختران دم بخت انجام شود، برکت رمضان آنها را تا رمضان دیگر به خانه بخت خواهد فرستاد.

نظافت و مرمت مساجد

نظافت مساجد و تکایا و ... نیز رسم دیگری بوده که امروز هم از آن آثاری باقی است اما در گذشته بیشتر رونق داشته است. مراسم گلکاری مساجد نیز که قبل از رمضان برگزار می شد و طی آن ظاهر مسجد را پیراسته و با نوعی گل و گچ می اندودند یک سنت ثابت در گذشته بوده است.

حمام روزه

حمام روزه از رسوم متروک حسن آباد پیش از ماه مبارک رمضان بوده است. مردم مقید بودند پیش از شروع ماه مبارک رمضان، به دو منظور به حمام می رفتند: نخست عقیده داشتند که با شستشوی ظاهر و تن، باید خود را برای ورود به این ماه و استفاده بهتر آماده کرد. دوم به جا آوردن غسل ماه رمضان. با اینکه چنین غسلی مستحب است، مانند واجبات به آن اهتمام داشتند.

حنابندان

در کنار حمام روزه آرایش خانمها و زینت آرایی آنها نیز از سنت های مرسوم بوده است مراسم عمومی حنابندان نیز مشترکاً برای زنان و مردان اجرا می شده و اعتقاد عمومی برآن بوده است که دستی که در ماه رمضان به سمت آسمان بلند شود اما به ناخنش حنا نباشد، از رحمت و اجابت خدا بی نصیب می ماند.

نان رمضان

تهیه مایحتاج رمضان برای پیشواز این ماه، سنتی بوده که هنوز هم باقی است. بسیاری از خانواده ها قبل از رمضان و در روزه های آخر شعبان نان رمضان را می پختند و وسایل و تدارکات لازم را تهیه می دیدند. نان رمضان با نان سایر ایام سال تفاوت داشت و پرمایه تر بود.

رشته بری

از جمله مراسم تقریباً عمومی دیگر برای رمضان، علاوه بر نان رمضان مراسم رشته بری بود که تقریباً در همه نواحی ایران رواج داشت. برای تهیه آش که غذای ثابت سفره های افطار است قبل از رمضان مراسم رشته بری گاه به صورت عمومی و گاه خصوصی تدارک می شده است. خانوارها یا تعدادی از آنها با هم خمیر رشته را تهیه می دیدند و پس از آن فردی که تبحر خاصی در رشته بری داشت و به او «رشته بر» می گفتند، خمیرها را می برید و آش تهیه شده را به نسبت سهم خانواده ها تقسیم می کرد. در مواردی نیز خانم ها ی آشنا خودشان این کار را در منازل انجام می دادند.

آشتی کنان

سنت مهم و شایسته دیگری که در ایران رواج داشت و امروز رگه های ضعیفی از آن باقی است مراسم آشتی کنان بود. هر سال در آستانه رمضان بزرگان منطقه به سراغ خانواده ها، زن و شوهرها و کسانی که با هم کدورتی داشتند رفته و آنها را به مناسبت ورود به رمضان آشتی می دادند و اعتقاد داشتند کسانی که با داشتن کدورت از یکدیگر به رمضان وارد شوند طاعات مقبولی نخواهند داشت. جالب آنکه در بسیاری از موارد حتی کسانی که کسی از کدورت آنها خبر نداشت خود برای برگزاری این رسم پیغام می فرستادند و به انجام آن اهتمام داشتند.

کلوخ اندازان

آیین کلوخ اندازان که در بخش هایی از جنوب و نواحی مرکزی ایران مورد استقبال فراوان بود بر این اساس استوار بود که روز قبل از شروع ماه یا دو روز مانده به شروع ماه را باید به طبیعت رفت و به شادی و نشاط پرداخت و با خوردن دوست داشتنی ترین چیزها و تمتع کامل دنیوی چشم را سیر کرد تا در ماه رمضان، به مادیات و تنعمات هوس نورزد. بر همین اساس در روزهای مذکور خانواده ها به صورت دسته جمعی به طبیعت می رفتند و ضمن تفریح و تغذیه و... کدورت های باقی مانده را نیز فرو می شستند و برای ماه رمضان از هر حیث آماده می شدند. کسانی که مراسم آشتی کنان آنها برگزار شده بود عموماً میهمان ویژه فامیل یا دوستان بودند. این مراسم در بخش های مختلف نام های متفاوتی داشت که از جمله در تهران و قزوین به مراسم «گل خندانی» مشهور بود.

اگر ماه رمضان در زمستان واقع می شد، مراسم با تجمع در یک خانه بزرگ و اعیانی برگزار می شد. تفریح، مطایبه، خوردن و آشامیدن همه نوع مواد خوراکی و نوشیدنی و بازی های مختلف از مراسم این روز بود و خواندن این شعر نیز در این روز و در اول وقت مراسم مرسوم بود:

صد مژده که ماه رمضان می آید

رحمت زخدا به بندگان می آید

شد گردش و تفریح در این ماه حرام

چون قتل امام شیعیان می آید

روزه پیشوازی

گرفتن روزه پیشوازی نیز از آیین های دیگری بود که امروز هم باقی است اما یک تفاوت عمده آن با روز پیشوازی امروز این بود که افطار روزه دار در روزه پیشوازی فقط آب و خرما بود و غذای افطار یا افطاری برای وی تدارک نمی شد و در واقع غذای اصلی او غذای سحری روز اول رمضان بود. در حقیقت این روزه جز مقداری آب و خرما تا سحر روز اول رمضان ادامه داشت.