نامه ای به شهرداری محترم حسن آباد و همشهریان
یک همشهری
«پیشگیری بهتر از درمان است.»
سخن فوق هم مشهور و هم معقول است. بر این اساس لازم می دانم راجع به مشکلی که اکنون رائحه های آن استشمام می شود، نکاتی عرض کنم:
ساختن گنبد و بارگاه بر سر قبور ائمه اطهار(ع) و امامزادگان معتبر، واجب شرعی نیست لکن از امور ضروری است، خصوصا در این زمان که وهابیت عزمشان را برای از بین بردن شعائر شیعیان و حتی اسلام، جزم کرده اند. در روایات دینی هم، به این مهم توجه داده شده است. لکن این امر اختصاص به ائمه اطهار و امام زادگان معتبر دارد و نباید پا را فراتر گذاشت و برای قبور افراد عادی هم گنبد و بارگاه ساخت (هرچند در حد ساختن یک چهار دیواری). وظیفه ماست که حساب افراد عادی را از ائمه اطهار و امام زادگان جدا سازیم تا حرمتها و حریمها حفظ شود.
اساسا آباد کردن قبور انسانهای معمولی کراهت دارد. شاید یک علت اینکه مستحب است مرده در جایی دفن شود که باران برقبرش ببارد، برای این باشد که بنایی برای مرده نسازند.
در قبرستان حسن آباد بیش از دویست نفر از سادات محترم مدفونند. اگر قرار باشد برسر قبر هر کدام از آنها یک چهار دیواری ساخته شود در آینده ای نزدیک قبرستان حسن آیاد سر از مالواجرد در خواهد آورد. علاوه بر این اگر هرکدام از این بناها برای روشنایی فقط نیاز به یک لامپ یا مهتابی داشته باشند، حساب کنید که شهرداری حسن آباد در هر ماه چقدر از بیت المال را باید صرف پرداخت چنین هزینه ای کند، علاوه بر سایر هزینه ها که می توان آنها را در جاهای بهتری خرج کرد.
مایهی شرمندگی بیشتر اینکه بانیان این بناها برای آباد کردن و زینت دادن قبر مرده خود، دور بیفتند و کمکهای مردمی را جمع آوری کنند و کارهایی از این قبیل.
در حالی که شهر ما با داشتن این همه فقیر، آیا بهتر نیست این پولها را در راه فقیران صرف کنیم و ثواب آن را به امواتمان هدیه کنیم؟ یقینا چنین کاری روح مرده را شادمان خواهد کرد اما ساخت بنا هیچ منفعتی برای میت نخواهد داشت.
جا دارد شهرداری محترم از این پس از ساختن چنین بناهایی جلوگیری کند و بر مردم هم لازم است که نه تنها اقدام به چنین کمکهایی نکنند بلکه امر بمعروف و نهی از منکر را جزء برنامه های خود قرار دهند.