یک حسن آبادی
علاوه بر خرده مالکی و مشکلات مربوط به زمین کشاورزی در حسن آباد به یک مشکل دیگه هم باید توجه بشه و اون مربوط میشه به قناتها.
پارسال در همین وبلاگ دیدم دوستان مطلبی گذاشته بودند درباره بودجه ای که دولت به بعضی از قناتهای ایران داده اصلا قناتها در بعضی شهرها ثبت ملی شده و به عنوان اثر باستانی از آنها نگهداری میشه ولی قناتهای حسن آباد سالهاست تعمیر و مرمت نشده و آب زیاد در مسیر سرچشمه تا صحرا هدر میره که میتوان با بتونی کردن تمامی مسیر قنات تاحدودی این مشکلات را رفع کرد.
کافیه سری به سرچشمه قناتهای حسن آباد بزنید واقعا تأسف باره. تعداد زیادی از آبریزهای کوچک و بزرگ را گل و لای گرفته و کشاورزان هر چند ماه خیلی عجولانه در مدت کوتاه کل مسیر چند کیلومتری قنات را مختصری لایه روبی کرده و دیگه کسی سراغ سرچشمه نمیره؛ چون این قناتها نعمت بزرگی هستند و آب بدون هزینه با پای خودش میاد و قدر اون را نمی دانند. اگه مثل جاهای دیگه برای موتورهای چاه پول و وقت صرف می کردند اینطور نبود.
اصلا شما مگه امسال رودشت و براان را نمی بینید که به خاطر کمبود آب رودخانه زاینده رود به چه مصیبتی گرفتار شدن! وقتی کشاورزی در دست عده ای پیر مرد باشه معلومه که کسی ابتکار عمل به خرج نمیده و در آینده همین مقدار آب هم از بین میره. پیرمردها زحمت خودشون را کشیدند حالا دوره ی جوانهاست. یاعلی