پرسشی دیگر از همشهریان
سید حسن فاطمی
دیشب بعد از جلسه ی قرائت قرآن در قم پس از نقل مطلبی برای آقای مسعود صادقی، بمن گفت: شبیه این حرف را از بعضی در حسن آباد هم شنیده ام خوب است آن را در وبلاگ بذارید. به سفارش ایشان آن را در اینجا می آورم و در پایان پرسشی را مطرح می کنم:
چند روز پیش ایمیلی دریافت کردم که چنین حساب و کتابی کرده بود: یک کارگر در زمان رژیم شاه فلان مبلغ در ماه مزد می گرفت و قیمت ماشین سواری نو این مقدار بود. الان یک کارگر این مقدار مزد دریافت میکنه و ماشین سواری نو این مقدار قیمت داره.
بعد حساب کرده بود که در آن زمان یک کارگر با چهارماه حقوق می توانست ماشین بخره اما الان با شصت ماه حقوق.
نمیدونم اون آمار و ارقام چقدر درست بود. با توجه به مقایسه ی آن شخص، باید تعداد مردمی که زمان رژیم گذشته ماشین داشته اند پانزده برابر ماشین داران در امروز باشه.
من در قم، خیابان سی متری کیوانفر متولد و بزرگ شده ام و هنوز پدر و مادرم آنجا زندگی می کنند. در آن زمان (با بنزین لیتری یک تومان) تعداد ماشینهای پارک شده در دو طرف خیابانی به این بزرگی در اوج شلوغی حدود بیست تا بود اما امروز بقدری در دو طرف خیابان و در کوچه های اطراف ماشین پارک شده که گاهی به دلیل پیدا نکردن جا برای پارک، نتونسته ام خانه ی پدرم برم و ناچار برگشتم.
من آمار ماشین داران در کل حسن آباد در گذشته و امروز حتی بصورت تقریبی هم ندارم. پرسشم از همشهریان عزیز اینه که: اگر امکان خرید ماشین برای یک کارگر در زمان رژیم شاهنشاهی پانزده برابر امروز بود، آن زمان تعداد ماشین داران در حسن آباد چند برابر ماشین داران در این زمان بود؟