گزارش یادواره علما و شهدای حسن آباد
روز هفدهم مرداد 1387 یادواره علما و شهدای حسن آباد در این شهر برگزار شد. گزارش دریافتی آن را تقدیم می کنیم. جاداشت نام تهیه کننده نوشته و عکس او در اختیارمان قرار می گرفت.
ادواره علما و شهدا در روز پنج شنبه 17 مردادماه 87 مصادف با میلاد با سعادت امام سجاد (ع) در سالن دبیرستان دخترانه نور دانش حسن آباد برگزار شد. مراسم در ساعت 5 بعد از ظهر با حضور روحانیون و طلاب منطقه و خانواده های محترم شهدا و مسئولین محترم ادارات و ارگانها و حضور گسترده امت شهید پرور آغاز شد و حدود 5/2 ساعت به طول انجامید.
مراسم با پخش سرود مقدس جمهوری اسلامی ایران و در ادامه با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط قاری ممتاز کشوری جناب آقای رحیمی آغاز شد . پس از آن ، برنامه با مداحی جناب آقای حسین صادقی (حسن)، ارائه گزارش دبیر یادواره جناب آقای حسن صادقی در مورد انگیزه برگزاری یادواره و گزارشی از فعالیتهای انجام شده در خصوص برپایی یادواره و نمایشگاه مهدویت و انتظار با عنوان «از ندبه تا عهد» و خوش آمدگویی توسط روحانی مستقر سازمان تبلیغات اسلامی جناب آقای شیخ عباس صادقی از کلیه میهمانان یادواره ادامه یافت. در پایان ، حضرت حجه الاسلام و المسلمین بهشتی نژاد به مدت یک ساعت به ایراد سخنرانی در خصوص نقش روحانیت در هدایت و روشنگری جامعه در همه ممالک اسلامی و در مسائل مختلف سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی اشاره نمود. همچنین ایشان با بیان نمونه هایی ، نقش فعال روحانیت در نهضت مشروطه و نهضت تنباکو و ملی شدن صنعت نفت را مهم و بارز دانستند و در ادامه بر لزوم برپایی اینگونه یادواره ها جهت ارج نهادن به مقام شامخ روحانیت و شهداء در سطح کشور تاکید کردند .
این یادواره جهت افتتاح نمایشگاه «از ندبه تا عهد» رأس ساعت 30/7 عصر به پایان رسید. از نکات جالب توجه و حواشی این برنامه تشریف فرمایی روحانیون و طلاب به خصوص محقق دانشمند آیت الله حاج سید هدایت الله مسترحمی با توجه به کسالت و بیماری ایشان از تهران ، جناب حاج شیخ محمد علی سعادت ، حضور دکتر کامران و خانم اخوان نمایندگان محترم مجلس ،حضور معاون محترم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر در مراسم و حضور حداکثری و بی سابقه روحانیت و طلاب منطقه حوزه علمیه اصفهان ، خانواده های محترم شهدا ، بخشدار محترم منطقه ، دهدار و دهیاران منطقه ، شهردار و اعضای شورای شهر ، معاونت محترم اداره منطقه همراه مسئول اقامه نماز و مسئول فرهنگی هنری اداره ، ریاست محترم بنیاد شهید و امور ایثارگران جناب آقای تفنگساز ، فرماندهی محترم حوزه مقاومت بسیج 5 امام محمد باقر(ع) جناب آقای رضا صادقی ، فرماندهی و پرسنل نیروی انتظامی ، مسئول بسیج دانش آموزی شهید فهمیده ، مسئول تربیت بدنی منطقه ، جناب حجت الاسلام محمد قیصری نماینده دفتر تبلیغات اسلامی ، محافل فرهنگی قرآنی شهر و مسئولین نهادهای فرهنگی و اعضای کانون شهید رجایی و قرآن و عترت و استفاده از برنامه پاورپوینت برای نمایش زندگینامه شهدا و علمای شهر می توان اشاره کرد.
نمایشگاه «از ندبه تا عهد» نیز بعد از اتمام مراسم یادواره توسط آیت الله حاج سید هدایت الله مسترحمی افتتاح گردید و از 17 مرداد لغایت اول شهریورماه به مدت 16 روز هر روزه از ساعت 5 بعد از ظهر لغایت 12 شب به روی بازدیدکنندگان باز بود که مورد استقبال گرم در حدود 12000 نفر از اقشار مختلف مردم از منطقه جرقویه علیا و سفلی و مسئولین مختلف ادارات و ارگانها و روحانیت محترم از جمله نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج طلاب و روحانیت کشور جناب حجه الاسلام و المسلمین محمد حسن دُری و جناب آقای اصغر فیضی ـ مدیر منابع و اعتبارات نیروی مقاومت بسیج ـ و جناب سرهنگ ایزدی ـ فرمانده ناحیه امام علی ـ دکتر کامران و خانم اخوان ـ نمایندگان مجلس شورای اسلامی ـ مسئول محترم حراست فرمانداری اصفهان ، جناب آقای عرب صالحی ریاست اداره آموزش و پرورش جرقویه سفلی و همراهان از بسیج دانش آموزی شهید فهمیده ،جناب آقای منصوری ریاست اداره آموزش و پرورش جرقویه علیا و کادر اداره و .... قرار گرفت.
برای برپایی یادواره علما و شهدای شهر حسن آباد و نمایشگاه که به مدت 5 ماه به طول انجامید سی نفر از اعضای کانون (از فروردین ماه 87 الی 15 مردادماه) در سه گروه کاری مشغول فعالیت شدند
گروه اول در ارتباط با جمع آوری آثار و ثبت زندگینامه و خاطرات روحانیت فقید شهر فعالیت خویش را آغاز کردند. در مورد بعضی از این روحانیون که نزدیک به دو قرن از زندگی آنها در شهر حسن آباد می گذرد ، کار بسیار دشواری بود که با تحقیقاتی که در کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی در شهر قم انجام گرفت و همچنین با عزیمت به تهران و مصاحبه با حضرت آیت الله هدایت الله مستر حمی و با زحمات ارزشمند محقق عزیز شهرمان آقای سید حسن فاطمی و همچنین با استفاده از کتاب گرکویه نوشته جناب آقای شفیعی نیک آبادی و با تحقیق از بزرگان و روحانیت شهر و پدران سالخورده و استفاده از کتابخانه علمی شبکه چهار، گوشه ای از زندگی این عزیران در جنبه های مختلف به معرض دید علاقمندان قرار گرفت که در کنار این حرکت عظیم تحقیقاتی نیز در مورد شهدا صورت گرفت.
گروه دوم با توجه به برپایی یادواره و نمایشگاه در دهه مهدویت و اعیاد شعبانیه تصمیم گرفته شد که گروه 8 نفره ای از اعضای کانون در ارتباط با مهدویت وفرهنگ انتظار تحقیقات خویش را انجام داده و به صورت مستند از کتابها و جزوات معتبر و مستند به دبیرخانه یادواره تحویل دهند که بحمدالله و با عنایات ولی عصر از حدود 26 کتاب و سی دی های معتبر این کار مهم نیز به مدت 5 ماه در قالب 50 سر فصل و مقدمه ارائه گردید که نکات برجسته آن به صورت پارچه نوشته ، پلاکارد ، مقالات و مسابقه در نمایشگاه به معرض دید علاقمندان و بازدیدکنندگان قرار گرفت.
گروه سوم ، گروه هنرمندان کانون بود که بیشترین کار یادواره و نمایشگاه را با جدیت انجام دادند. این گروه با استفاده از 14 نفر از هنرمندان ، تمامی تحقیقات مربوط به علما و شهدا و تحقیقات مربوط به حضرت مهدی(ع) را به صورت ماکت و نمونک در مدت 5 ماه کار مستمر و شبانه روزی به صورت ماکتهای 3 بعدی با توفیق خداوند و توجهات ولی عصر کار خود را به نحو احسن انجام دادند . لازم به ذکر است ماکتها و نوشته ها در قالب 12 غرفه مجزا ولی مرتبط با هم در مسجد امام زمان دستجردوک به معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت ؛ در این رابطه برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره مقاومت رزمندگان حزب الله لبنان در جنگ 33 روزه با اسرائیل غاصب ، غرفه ای نیز به یاد آنها در محل نمایشگاه بر پا گردید.
در پایان از بخشداری محترم منطقه ، شهرداری و اعضای محترم شورای اسلامی شهر حسن آباد ، فرمانده حوزه 5 امام محمد باقر(ع) ، نماینده مستقر سازمان تبلیغات اسلامی ، مسئول و معاونت محترم اداره آموزش و پرورش منطقه جرقویه علیا ، بنیاد شهید و امور ایثارگران جرقویه ، اعضای کانون فرهنگی تربیتی شهید رجایی و قرآن و عترت ، مسئول بسیج دانش آموزی شهید فهمیده و خیریه امام حسن مجتبی(ع)، خبر نگار واحد مرکزی خبر شبکه اصفهان جناب آقای شفیعی و نماینده شبکه چهار صدا و سیما جناب آقای حسن صادقی ، کادر دبیرستان نور دانش حسن آباد ، خدمات کامپیوتری کلبه آفتاب ،نجاری ولی عصر، نجاری نوح و نجاری حسن و عوامل و دست اندرکاران یادواره و نمایشگاه جناب آقای حسن صادقی (خدابخش) ،شیخ عباس صادقی ،شیخ روح الله صادقی ، غلامرضا صادقی عباس، حاج حسینعلی شفیعی ، حسن صادقی (طاهر) ، محمد غفوری (ابراهیم) ، میثم صادقی (محمد علی) ، ابوالحسن جمشیدی (محمد) ، روح الله صادقی (خدابخش) ، حسین صادقی (عباس) ، محمد رضا صادقی (رضا) ، امان الله صادقی (محمد) ، محمد صادقی (محمدرضا) ، رسول صادقی (عباس) ، علی صادقی (محمد) ، علی صادقی بینا ، حسن صادقی بینا ،غلام صادقی (رمضان) ، رضا صادقی (علی) ، جواد صادقی (علی) ، اکبر صادقی (غلامرضا) ، علی صادقی (رضا) ، جواد صادقی (غلامرضا) ، محسن صادقی (غلامرضا) ، محمد صادقی (حسین) ، یاسین صادقی (حسن) ، وحید صادقی (حسن) ، حسن صادقی (علی) ، حسین صادقی (علی) ، سید حسین فاطمی (محمد) ، امیر حسین صادقی (مهدی) ، علیرضا صادقی (محمدرضا) و سید سعید فاطمی که ما را در برپایی یادواره و برگزاری نمایشگاه یاری نمودند کمال تقدیر و تشکر را اعلام می داریم .
معرفی غرفه های نمایشگاه
1- غرفه مقاومت و پایداری : مربوط به جنگ 33 روزه حزب الله با اسرائیل می باشد مقایسه ای بین توان نظامی اسرائیل با حزب الله و همچنین شکست نیروی قدرتمند اعراب در جنگ 6 روزه با اسرائیل را در نوشته های مخصوص به دید بازدیدکنندگان گذاشت .
2- غرفه شهدا : نمادی از سنگر و قبر و حجله های شهدا به همراه زندگینامه آنان را به نمایش گذاشت .
3- غرفه سیمای فرزانگان : شامل زندگینامه ، احوالات و داستانهایی از زندگی علمای فقید شهر حسن آباد در دو قرن اخیر .
4- غرفه ضریح مطهر امام حسین (ع) : نمادی از ضریح شش گوشه امام حسین (ع) به نمایش در آمد.
5- غرفه عصر عاشورا : نماد و گوشه ای از مصائب اهل بیت پیامبر در عصر عاشورا همراه فرازهایی از زیارت ناحیه و ندبه امام عصر در مصائب امام حسین در معرض دید قرار گرفت.
6- غرفه مسجد کوفه : نمادی از مسجد کوفه همراه گنبد و بارگاه مسلم بن عقیل ، هانی بن عروه و مختار همراه نوشته هایی از خصوصیات و ویژگیهایی از مسجد کوفه به نمایش در آمد.
7- غرفه طاووس : نماد طاووس و زیبایی و نشان دهنده حدیث پیامبر که: «مهدی طاووس اهل بهشت است» به معرض دید بازدیدکنندگان گذاشته بود.
8- غرفه وادی السلام : نماد قبرستان وادی السلام همراه مقام امام زمان و مقام امام صادق در این قبرستان و قضیه تشرف بحرالعلوم یمنی با سید ابوالحسن اصفهانی در مقام امام زمان را به نمایش گذاشت.
9- غرفه ظهور : نماد ظهور حضرت ولی عصر در سرزمین مکه و خانه کعبه بود.
10- غرفه میلاد: گوشه ای از تولد حضرت و برده شدن به طرف آسمان را نشان داد.
11- غرفه مدعیان دروغین : نمادی از ادعای دروغین برخی افراد نسبت به دیدار و ارتباط با امام زمان را نشان می داد.
12- غرفه از ندبه تا عهد: که مهمترین غرفه نمایشگاه بود بارگاه مطهر امام حسین (ع) و مسجد مقدس جمکران به همراه قضیه ساخت این مسجد توسط حسن بن مثله در تراکت به نمایش گذاشته بود
گفتم که روی ماهت از ما چرا نهان است گفتا تو خود حجابی ورنه رخم عیان است
گفتم که از که پرسم جانا نشان کویت گفتا نشان چه پرسی ، آن کوی بی نشان است