تاریخچه ی پست حسن آباد
گفتاری از آقای ابراهیم جمشیدی ـ معروف به حاج نادر ـ کارمند باز نشسته پست حسن آباد جرقویه:
دفتر پست حسن آباد جرقویه در سال 1342 ساخته شد و در سال 1345 شروع به کار کرد. رحمت الله شاه چراغی اولین کسی بود که در آن مشغول به کار شد. در آن زمان پست به طور ماهیانه یک بار مبادله نامه داشت. متصدی آن هم ماهی یک بار درب دفتر را باز و بسته می کرد و بیشتر در اصفهان مشغول کار بود. مردم نیز با پست سر و کار نداشت به جز جوانانی که به سربازی اعزام می شدند. آن زمان روزانه تنها یک ماشین به اصفهان می رفت. سربازان هم نامه های خود را به این آدرس ارسال می کردند:
اصفهان ـ گاراژ نوذری ـ حسن اباد ـ برسد به دست فلانی.
تا اینکه از طریق رادیو اعلام شد که برای پست حسن آباد نیرو احتیاج دارند. دارندگان مدرک ششم ابتدایی و پایان خدمت می توانند به اصفهان ، میدان امام فعلی در اداره پست ثبت نام به عمل آورند تا در صورت قبولی در امتحان، مشغول کار شوند.
این حقیر ابراهیم جمشیدی با چند نفر دیگر به اصفهان رفتیم و از طریق آزمون کتبی و شفاهی تاریخ 1/8/1351 به استخدام پست به طور قرادادی و بعد پیمانی و در نهایت رسمی در آمدم.
در آن زمان چندین صندوق پستی در روستاهای مالواجرد ، خارا ، یخچال ، کمال آباد ، دستجرد ، رامشه ، احمدآباد ، اسفنداران ، فیض آباد ، حارث آباد نصب کردم. در آن زمان بسته های پستی هر هفته یک بار و در شش ماهه دوم سال 51 در هفته سه بار به اصفهان و بالعکس حمل و نقل می شد. سال 1352 پست هر روزه شد و کم کم مردم نامه های خود به سربازان و بستگانشان را از طریق پست ارسال می کردند.
سال 1359 خط تلفنی در حسن آباد در داخل دفتر به شماره 25635 از راه اندازی شد. این حقیر به طور شبانه روزی انجام وظیفه می نمودم و روزانه حدود هزار نامه یا بیشتر در کل منطقه توزیع می کردم و تا زمانی که هنوز دفتر مخابرات در حسن آباد جداگانه فعالیت نمی کرد، به مدت ده سال با مخابرات نیز همکاری نمودم که هشت سال آن مصادف جنگ بود. بعد از سی سال کار در این منطقه محروم در سال 1381 بازنشسته شدم. در حال حاضر فرزندم حمید جمشیدی عهده دار این مسولیت است.
مقابل ساختمان قدیم پست که اکنون تخریت و تجدید بناشده است.
از سمت راست : ابراهیم جمشیدی معرف به حاج نادر ، حجت الاسلام شیخ محمد صادقی (حسین علی نبات) و امان الله جمشیدی
حاج نادر ایستاده با پیراهن سفید. حجت الاسلام سید هدایت الله مسترحمی و در سمت راست او آقای رجایی خراسانی، نماینده وقت ایران در سازمان ملل
ساختمان جدید اداره پست