ریشه کلمات
ذره بین
بعضی بینندگان وبلاگ گلایه کردند که مطالب شما منحصر به حسن آباد است و این باعث می شود که برای غیر حسن آبادیها قابل استفاده نباشد. اما ما معتقدیم هرچه محدوده فعالیت محدودتر باشد، مطالبی بهتر و عمیق تر می توان عرضه کرد. در عین حال برای اینکه نسبت به گلایه این عزیزان کم توجهی نشده باشد، آنچه شخصی در قسمت «نظریات» در مورد ریشه کلمات با نام مستعار «ذره بین» به صورت پراکنده نوشته، یکجا و به ترتیب الفبا می آوریم. منتظر دریافت واژه هایی از این قبیل هستیم.
ناگفته نماندادامه مطلب...
وزن و ابزار آن
محمود صادقی (علی محمد)
انواع ترازو
در حسن آباد ترازو و به زبان محلی «ترازی» انواع گوناگون داشت. بعضی انواع آن عبارت است از: ترازوی چرمی، ترازوی آهنی و قپان. چه بسا انواع دیگری نیز داشته است.
بارهای گندم، جو، پنبه و مانند آنها را با ترازوی چرمی می کشیدند یا اینکه با کیل اندازه گیری می کردند و در نهایت یکی از کیلها را می کشیدند و هرچه بود جمع می زدند. امروزه باسکول و ترازوهای دیجیتالی جای ترازوهای قدیم را گرفتند.
جنس کفه هایادامه مطلب...
در پی پیگیری اینجانب در قم برای تهیهی کتاب اهدایی برای آموزش و پرورش جرقویهی علیا مستقر در حسن آباد، ریاست محترم آن نهاد ارجمند جناب آقای علی منصوری، لوح تقدیری را برای اینجانب ارسال کرده است.
دریافت چنین لوحی مایهی خرسندی و افتخار اینجانب است. ضمن تشکر از ایشان، امید است این نهاد پرارزش که بر همهی اقشار جامعه، حقوق فراوان و غیر قابل وصف دارد، در همهی عرصهها موفق باشد. برای پی بردن به اهمیت آموزش و پرورش به ذکر خاطره ای از سایتی بسنده می کنم:
دوستی می گفت: از آقای دکتر ماهاتیرادامه مطلب...
حاج میرزا محمد صادقی
عکس: حسن صادقی (طاهر)
جناب حاج میرزا محمد صادقی دستجردوکی فرزند مرحوم میرزاحسین (متولد 1300ش) یکی از سالمندان متدین در حسن آباد است که به دلیل داشتن حافظه ی خوب، اطلاعاتی در خور توجه از گذشته ی حسن آباد دارد. هنگام تدوین کتاب «شاخه ای از سادات طباطبایی» اطلاعاتی مهم از او گرفتیم. تاکنون به همت نوه ی ایشان آقای محمود صادقی پاره ای مطالب و خاطرات ارزشمند از وی کسبادامه مطلب...
حلیمه خانم
قانع و شاکر
تهیه: محمود صادقی (علی محمد)
عکس: حسن صادقی (طاهر)
جاذبه ی سادگی خانه و زندگی پیرزنی در محله دستجردوک حسن آباد ما را واداشت تا روز جمعه 2/12/1387 به اتفاق آقای حسن طاهر به منزل او سری بزنیم. با حضور در خانه ی خانم حلیمه صادقی همسر مرحوم عبدل میرزا کریم چند چیز توجه ما را جلب کرد: 1. خانه ای مخروبه 2. نبودادامه مطلب...
همکاری فرهنگیان حسن آباد با وبلاگ
پس از راه اندازی وبلاگ، اموری پیش آمد که هنگام شروع، برایمان قابل پیش بینی نبود. روزهای نخست، پیش بینی نمی کردیم که بیشتر کسانی که با ما همکاری می کنند، فرهنگیان محترم حسن آباد باشند. بنابراین عنوان «فرهنگی» برازندهی آنها است و نامگذاری صرف نیست. سپاس خود را از همهی این عزیزان و غیرفرهنگیان اعلام می داریم.
فرهنگیانی که تاکنون همکاری داشته اند، به ترتیب الفبا عبارتند از:
1. احمد جمشیدی (عباس)
2. حسین جمشیدی (علی)
3. رحمت اللهادامه مطلب...
ارادت به اهل بیت(ع)
جناب آقای محمد طیبی معروف به محمد کرم یکی از خادمان و ارادتمندان به خاندان عصمت و طهارت است. هرجا مراسم روضه ی اهل بیت(ع)ادامه مطلب...
معرفی کتابهای اهالی حسن آباد یکی از برنامه های وبلاگ است. از نویسندگان حسن آبادی تقاضا می شود، معرفی اثر خود را در اختیارمان قرار دهند تا در وبلاگ بیاوریم. در اینجا کتابی از مدیر وبلاگ را می شناسانیم.
سینای فقاهت
سینای فقاهت، سید حسن فاطمی موحد، قم، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، چاپ اول، 1387ش، 670 صفحه
کتاب سینای فقاهت در شرح حال فقیه اهل بیت حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (م 1386) است. بنا بودادامه مطلب...
سیاق نویسان
محمود صادقی(17/7/1378)
خط سیاقی یکی از خطهای رایج در حسن آباد بوده است که تقریباً به فراموشی سپرده شده به گونه ای که اکنون تنها افرادی معدود در حسن آباد با آن آشنایی دارند. گویا در حال حاضر تنها این افراد سیاق نویس هستند: حاج رضا عباس منصوری، حاج فرج الله جمشیدی، ملاعلی صادقی، حاجادامه مطلب...