ساچمه!
در حالی که دولت برای مرمت و لایروبی قناتها همه ساله بودجه ی هنگفت تصویب می کند و همواره خبر مرمت بسیاری از قناتهای کشور را می شنویم، اما حسن آباد بهره ی چندان از این بودجه ها ندارد. به دلیل مرمت نشدن برخی قناتها نه تنها معیشت بسیاری از کشاورزان به خطر افتاده بلکه شاهد ریزش قناتها در شهر و خطر جانی برای اهالی هستیم و چندی پیش خبری را در این زمینه گزارش کردیم.
مناسب دانستیم، چند نمونه از ادامه مطلب...
استمداد کشاورزان مزرعه درویش (میرزا درویش)
عکس: محمود صادقی
به اطلاع می رساند تمام شصت حلقه چاه در صحرای مزرعه درویش بر اثر کم توجهی مسئولان خصوصا جهاد کشاورزی به طور کلی مسدود و راکد مانده اند. این صحرا 170 جریب ( 17هکتار) زمین مزروعی دارد که براثر کشت نکردن، متروکه و لم یزرع می باشد.
اکنون که در خشکسالی بسرادامه مطلب...
پرورش شتر
طباطبایی
شتر از جمله حیواناتی است که به دلیل خوردن انواع علوفه های بیابانی و حتی خارهای سفت و نیز مقاومت در برابر بیماری، سرما، گرما و تشنگی، پرورش آن با صرفه تر از پرورش گاو است.
تا چند دهه پیش به دلیل وجود بیابانهای پرعلف در حسن آباد، پرورش شتر مرسوم بود اما اکنون به فراموشی سپرده شده است. جا دارد این شغل دوباره در منطقه احیا شود.
پرورش ماهی
طباطبایی
چشمه جوشان در جوار آتشکده، چشمه ای پرآب و کم مانند است که بسیاری از زمینهای کشاورزی با آن سیراب می شوند. این چشمه محلی بسیار مناسب برای پرورش ماهی خوراکی است. استفاده از تجربه ی پرورش ماهی در چشمه ی دیمه در نزدیکی کوهرنگ مناسب است.
این کار فوایدی چند دارد:
الف) ایجاد اشتغال.
ب) جذب سرمایه برای منطقه.
ج) کود فضولات ماهیان برای زمینهای کشاورزی.
د) فروش ماهی ارزان قیمت در منطقه.
جهاد سازندگی در گذشته خواست پرورش ماهی را در این چشمه راه اندازی کند اما عده ای با این تصور که ممکن است جهاد سازندگی در آینده نسبت به چشمه ادعای مالکیت کند، نگذاشتند این کار تحقق یابد. اما امروزه با وجود شهرداری چنین احتمالی قابل تصور نیست. می توان از پرورش دهندگان ماهی تعهد محضری گرفت که اگر خسارتی متوجه زارعان شد، فعالیتشان را متوقف کنند و نیز تحت هیچ عنوانی نمی توانند ادعای مالکیت کنند و بهره برداریهای کشاورزی و مالکیت آن همانند گذشته پابرجا باشد.
کمبود وبلاگ تخصصی در حسن آباد
وبلاگهای تخصصی تأثیر فراوان در ارتقای فرهنگ جامعه دارند. خوشبختانه اکنون وبلاگهای اختصاصی قرآن ، کامپیوتر و اینترنت ، تصاویر منطقه دایر است و خدمتهای ارزنده ارائه می کنند. اکنون جای خالی وبلاگهای تخصصی دیگر در این شهر مشهود است.
به دلیل نبود وبلاگهای تخصصی ناچار شدیم، به موضوعات گوناگون بپردازیم حال آنکه هرکدام آنها وبلاگ مستقلی را می طلبند؛ موضوعاتی چون: شهدا،ادامه مطلب...
درد دلهای یک خانم
من حسن آبادی نیستم اما چون همسرم اهل این شهر است گاه به آنجا می روم و چیزهای شگفت انگیز می بینم. اکثر خانمها در حسن آباد از عفونت شدید داخلی و سوء تغذیه رنج می برند. یک پزشک متخصص زنان و زایمان در آنجا وجود ندارد و حتی این قضیه خطر مرگ زنان و اطفال را نزدیک می کند.
مردم باید بدانند این جوی آبی کهادامه مطلب...
کمبود دبستان
شهرک فجر، شهرکی تازه تأسیس در جنوب غربی حسن آباد جرقویه است که 130 خانوار و بالغ بر 500 نفر جمعیت دارد. در عین حال از مدرسه ابتدایی محروم است و دانش آموزان برای رسیدن به مدرسه، هرروز باید سه کیلومتر راه را طی کنند. با گسترش روزافزون شهرک، این مشکل روز به روز حادتر خواهد شد.
ما اهالی شهرک فجر از کسانی که توانایی ساخت مدرسه را دارند، بویژه خیرین مدرسه ساز خواهشمندیم توجهی ویژه به این منطقه محروم داشته باشند.
تلفنهای اداره آموزش وپرورش جرقویه علیا مستقر در حسن آباد: 03127533023 ـ 03127533022 ـ 03127532600 ـ 03127533055
جمعی از ساکنان شهرک فجر
نیاز به کتاب
فعالیت فرهنگی از امور مهم در همه جاست. در حسن آباد کتابخانه های متعدد ـ در مدارس و غیر مدارس ـ وجود دارد اما برای پربار شدن آنها نیازمند به کتاب در موضوعات گوناگون است. بسیارند کسانی که در خانه کتابهایی دارند که دیگر به آنها نیاز ندارند. اهدای آنها به کتابخانه ها باقیات صالحاتی ارزشمند خواهد بود.
همچنین کلاسها و جلسات قرآنی و نیز مجالس ادعیهی فراوان در این شهر تشکیل می شود و نیازمند کتابهای ویژهی آن جلسات هستند.
کسانی که بخواهند در این زمینه اقدامی کنند می توانند با جناب آقای محمود صادقی تماس بگیرند. همراه: 09133655267
مسجد جامع دستجردوک نیازمند مرمت
مسجد جامع دستجردوک ساختمانی کهن دارد که در شهر حسن آباد بیشترین قدمت تاریخی را در داخل شهر به خود اختصاص داده است. گذشتهی آن را کسی به یاد نمی آورد ولی تاریخ منبر چوبی آن حکایت از 300 سال قبل دارد.
دو سال پیش به علت بالا آمدن سطح آب، شبستان آن به طور کلی غیر قابل استفاده شد. حدود 15سانتیمتر فرورفتگی در زمین، شکسته شدن سقف آن را به دنبال داشت و اکنون نمازگزاران ناچار به اقامه نماز در حیاط هستند.
کمک به مرمتادامه مطلب...