نمونه ای از تکبر
محمود صادقی
هیزم کشی برای حمامهای خزانه ای، مخصوص خانوادهای خاص بود. رسم بود که هروقت آب حمام تازه می شد، اولین شخصی که با آب اول استحمام می کرد، ارباب و کدخدای محل بود و دیگران حق رفتن حمام نداشتند.
بازی گو
محمود صادقی
بازیهای سنتی حسن آباد بین خردسالان و جوانان جدا انجام می شد. بازی «گو» که درفارسی به آن «چوگان بازی» می گویند، سه دسته می شدند. مثلا در فوتبال داور با سکه تعیین میدان می کند ولی در بازی گو هر سه دسته با انگشت دستان باهم ور می زدند. اگر شماره آخر به یکی از گروهها می افتاد آن گروه به عنوان بالانشین بود و دو گروه دیگر با هم بازی می کردند. بازنده دو گروه بالانشین می شد تا بازنده دیگر.
طریقه بازی: یک گروه شش تا ده نفره بالای میدان با یک گو و یگ چوب با هم به رقابت می پرداختند که گو دهنده از گروه پایین بود هر موقعی که گو در حال دویدن به گروه بالا می خورد دسته پایین به بالا جهت ادامه بازی و گروه بازنده بالانشین می شد.
حمام روزه
جواد صادقی و محمود صادقی
حمام روزه از رسوم متروک حسن آباد پیش از ماه مبارک رمضان بوده است. مردم مقید بودند پیش از شروع ماه مبارک رمضان، به دو منظور به حمام می رفتند: نخست عقیده داشتند که با شستشوی ظاهر و تن، باید خود را برای ورود به این ماه و استفاده بهتر آماده کرد. دوم به جا آوردن غسل ماه رمضان. با اینکه چنین غسلی مستحب است، مانند واجبات به آن اهتمام داشتند.
چاووشی خوانی
چاوشی خوانی در حسن آباد همانند بسیاری از جاهای دیگر از گذشته های دور مرسوم بوده و در حال حاضر ادامه دارد. هنگامی که زائران مکه مکرمه و عتبات عالیات و مشهد مقدس و حضرت زینب می خواهند عازم شوند ، مردم به بدرقه آنها می روند و شخصی با صدای بلند اشعاری در مدح اهل بیت(ع) می خواند. به این مراسم ، چاووشی می گویند. مراسم چاووش خواندن، هنگام بازگشت زائر به عنوان پیشواز او اجرا می شود.
یکی از چاووشی خوانانادامه مطلب...